DutchDentalCare

Dutch Dental Care Foundation

Vrijwilligerswerk in Kenia!!
In Kenia studeren per jaar ca. 20 tandartsen af. Veelal verkiezen zij het buitenland of proberen in de dure wijken van de grotere plaatsen hun praktijk te starten. Door gebrek aan tandheelkundige hulp is zorg voor de inwoners buiten de steden nauwelijks beschikbaar. Daarom is in Nederland Dutch Dental Care Foundation opgericht. Doel van de DDC is om in Kenia belangeloos met eenvoudige middelen tandheelkundige hulp, preventie en educatie te verlenen. Regelmatig ga ik met DDC foundation mee als teamlid. Elke keer is dat weer een leuke en leerzame ervaring die mij veel voldoening geeft.

In 2013 ging ik voor de eerste keer mee met  Dutch Dental Care Foundation om vrijwilligerswerk te doen in Kenia. Het feit dat je met zo weinig middelen, zoveel kan betekenen voor de kinderen en bevolking, heeft  een grote indruk op mij achtergelaten. Wat hadden we veel werk verzet. In het begin die bange gezichtjes, maar al snel veranderde dat in geïnteresseerde blikken. De kinderen waren zo gemotiveerd om te leren. Het ontroerde mij om te zien dat deze kinderen zo weinig kansen kregen. Inmiddels ben ik zeven keer mee geweest met de stichting. Het is prachtig om te zien dat het werk een positief effect heeft op de bevolking. De preventie lessen die we geven aan de kinderen werpt zijn vruchten af. Verder vinden steeds meer mensen uit de omgeving onze "tijdelijke kliniek" als we aanwezig zijn.

In 2022 hoop ik weer met een groep vrijwilligers naar Kenia af te reizen. Deze keer gaat mijn dochter Carlijn ook mee. Wij zijn op zoek naar sponsoren die een gedeelte van de reis willen sponsoren. 

Heidi Peeters

Helpt u mee om kinderen een betere toekomst te geven? Dit kan al vanaf 1 euro!! Natuurlijk ben ik bereid om u meer te vertellen over dit werk. 

Maakt U het verschil?

"I fell in love with Africa while I was there"

Hulp waar nodig

Vijf keer per jaar zendt DDC een team met vrijwilligers uit. Tijdens een uitzending worden scholen bezocht waarbij alle kinderen preventie-lessen en mondhygiëne instructie krijgen. Ieder kind krijgt een tandenborstel en tandpasta. Daarna gaan de kinderen voor controle naar de tandarts. Waar nodig worden de kinderen ook tandheelkundig behandeld.

Pijnklachten.

Ook de bewoners uit de community worden belangeloos door het team van vrijwilligers tandheelkundig behandeld. Veel volwassenen maken gebruik van de mogelijkheid om gratis behandeld te worden. Deze behandelingen hebben als doel de pijnklachten te verhelpen.

Klinieken

Dutch Dental Care heeft twee klinieken in Kenia. Hier werken Keniaanse Coho's (Community Oral Health Officer) Zij werken zelfstandig en rapporteren wekelijks aan DDC. Patiënten kunnen hier tegen een geringe vergoeding behandeld worden.